Om oss...

Vi er en familie på 6 (hvorav ei er voksen og har flyttet for seg selv) som bor på den vene Eigerøy. En liten øy med bru-forbindelse til Egersund. Det er mor i huset som er mest engasjert i hundene og treningen av dem, men både mann og barn viser en gryende interesse for å jobbe sammen med disse fantastiske dyrene.

Vi har alltid hatt et nært forhold til husdyr, og da særlig hunder. I oppveksten hadde jeg cocker spanielen Lizzy som min beste venn. Da hun reiste til de evige jaktmarker var det et sorgens kapittel. Grunnet plutselig allergi i familien fikk jeg ikke anledning til å få meg ny hund før jeg flyttet hjemmefra. Så da jeg var 19 år skaffet jeg meg min første egne hund, Schæferen Hugo. Verdens snilleste bamse av en hund som dessverre ikke fikk bli mer enn 2 år gammel grunnet sykdom.

Hugo lærte meg mye om hundehold, og med ham debuterte jeg i lydighetsringen. Etter Hugo skaffet jeg meg flatcoated retrieverene Maja og Ringo.

Etter 8 år uten hund i hus var det på tide å få et firbeint familiemedlem igjen. Valget var da enkelt ifht valg av rase. Jeg hadde studert field spanielene lenge før jeg endelig fikk min egen. Å for en lykkens dag det var. Og det gikk ikke lange stunden før hund nr 2 var i hus. Og her starter eventyret for "okkafieldspaniels"...